- reklama -
Suroviny
- 1 balení tyčinek krabího masa (ne Surimi)
- celerový salát jemně krájený sterilovaný (půl skleničky)
- 5 lžic majonézy domácí nebo Hellmans
- špetka čerstvě mletého bílého pepře
- špetka soli
- 2 dobře omyté citrony
- kousek červené papriky
- 1 lžíce majonézy na ozdobu
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Krabí tyčinky vybalíme z fólie a ještě než zcela rozmrznou, nastrouháme je na hrubém slzičkovém struhadle (nevím proč, ale chutnají úplně jinak než nakrájené), dáme do misky a zakápneme citronovou šťávou z poloviny citronu (krabí maso je sladší než tyčinky surimi).
-
Z celerového salátu vymačkáme nálev a salát několikrát překrájíme na menší kousky, přidáme do misky. Promícháme s majonézou a vytvoříme krabí pomazánku.
-
Na plátek veky dáme dáme plnou lžíci pomazánky, vidličkou ozdobně roztáhneme do krajů. Ozdobíme rozetou majonézy, plátkem citronu, červenou paprikou a kouskem petrželky.
Poznámka od kuchařky
Nejlepší chlebíčky byly z konzervy krabího masa CHATKA – stávala 5 Kčs – dnes stejné balení stojí 800 Kč – věřte, že mi přešla chuť.
Kuchařka: Marie Svarcova