Retro chlebíčky – krabí

160
- reklama -

Suroviny

1 balení tyčinek krabího masa (ne Surimi)
celerový salát jemně krájený sterilovaný (půl skleničky)
5 lžic majonézy domácí nebo Hellmans
špetka čerstvě mletého bílého pepře
špetka soli
2 dobře omyté citrony
kousek červené papriky
1 lžíce majonézy na ozdobu
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Krabí tyčinky vybalíme z fólie a ještě než zcela rozmrznou, nastrouháme je na hrubém slzičkovém struhadle (nevím proč, ale chutnají úplně jinak než nakrájené), dáme do misky a zakápneme citronovou šťávou z poloviny citronu (krabí maso je sladší než tyčinky surimi).


    Zobrazit celý recept

  2. Z celerového salátu vymačkáme nálev a salát několikrát překrájíme na menší kousky, přidáme do misky. Promícháme s majonézou a vytvoříme krabí pomazánku.

  3. Na plátek veky dáme dáme plnou lžíci pomazánky, vidličkou ozdobně roztáhneme do krajů. Ozdobíme rozetou majonézy, plátkem citronu, červenou paprikou a kouskem petrželky.

Poznámka od kuchařky

Nejlepší chlebíčky byly z konzervy krabího masa CHATKA – stávala 5 Kčs – dnes stejné balení stojí 800 Kč – věřte, že mi přešla chuť.