Suroviny
- domácí bramborový salát
- tence nakrájená debrecínka
- vejce vařená natvrdo
- nakládané okurky
- kousek červené papriky
- čerstvá petrželka
- chlebíčková veka
- množství dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Na plátek veky dáme lžíci bramborového salátu a vidličkou roztáhneme do krajů. Na salát umístíme kornoutky debrecínky, měsíček vajíčka, vějířek okurky, kousek červené papriky a petrželku.
Kdo nechce základ z bramborového salátu, může plátky veky potřít větší vrstvou másla našlehaného s troškou hořčice. -
Na domácí bramborový salát použijeme 10-12 malých brambor vařených ve slupce. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, 3 vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na tenké plátky a uvaříme doměkka, vychladlé rozmačkáme vidličkou na drobné kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme velmi jemně, dáme do misky a zalijeme vroucí vodou, ihned scedíme a na sítku propláchneme studenou vodou, necháme okapat. 3 střední nakládané sladkokyselé okurky nakrájíme na jemné kostičky. Vše dáme do větší misky, přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice, majonézu, špetku cukru, sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti. Důkladně promícháme a dáme do chladu uležet.