Retro chlebíčky – debrecínkové

62
- reklama -

Suroviny

domácí bramborový salát
tence nakrájená debrecínka
vejce vařená natvrdo
nakládané okurky
kousek červené papriky
čerstvá petrželka
chlebíčková veka
množství dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na plátek veky dáme lžíci bramborového salátu a vidličkou roztáhneme do krajů. Na salát umístíme kornoutky debrecínky, měsíček vajíčka, vějířek okurky, kousek červené papriky a petrželku.
    Kdo nechce základ z bramborového salátu, může plátky veky potřít větší vrstvou másla našlehaného s troškou hořčice.


    Zobrazit celý recept

  2. Na domácí bramborový salát použijeme 10-12 malých brambor vařených ve slupce. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, 3 vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na tenké plátky a uvaříme doměkka, vychladlé rozmačkáme vidličkou na drobné kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme velmi jemně, dáme do misky a zalijeme vroucí vodou, ihned scedíme a na sítku propláchneme studenou vodou, necháme okapat. 3 střední nakládané sladkokyselé okurky nakrájíme na jemné kostičky. Vše dáme do větší misky, přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice, majonézu, špetku cukru, sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti. Důkladně promícháme a dáme do chladu uležet.