
Suroviny
2 porce
- 400 g kuřecích stehenních řízků
- 1/3 šálku sojové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 červené papriky
- 1 červená cibule
- 1 jarní cibulka
- 2 hrstě zelených fazolek
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 bulva pak choi
- 2 lžíce vody
- Příloha:
- rýže
Postup přípravy receptu
-
Připravíme maso, které nakrájíme na nudličky. Osolíme a opepříme. Smícháme sójovou omáčku s ústřicovou a do této směsi naložíme maso. Necháme stát v pokojové teplotě 15 minut. Papriky nakrájíme na proužky, pak choi zbavíme spodní části košťálu a nakrájíme napříč na kousky, česnek nasekáme nadrobno. Červenou cibuli překrojíme podélně na půlku a napříč nakrájíme měsíčky. Dáme vařit (dusit) rýži.
-
Rozehřejeme 2 lžíce oleje ve woku a opékáme naložené kousky masa. Asi tak 5 až 6 minut. (Marinádu dáme stranou!) Maso vyjmeme z pánve a odložíme na teplé místo.
-
Přidáme lžíci oleje a osmažíme nasekaný česnek. Stačí 1 minuta. Přidáme nakrájenou zeleninu: cibuli, papriky, pak choi a restujeme 3 minuty. Poté přidáme zelené fazolky (mohou být mražené), zalijeme 3 lžícemi marinády a 2 lžícemi vody. Přidáme na asi 2 cm kousky nakrájenou jarní cibulku. Vaříme ještě 5 až 6 minut, aby zelenina změkla.
-
Do pánve k zelenině vrátíme maso, promícháme a vaříme ještě tak 4 minuty.
-
Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Pak choi je zelenina s jemnou vůní kedlubny. A také tak trochu vypadá – jakoby z kedlubny rovnou rostly listy. Má to být zelí. Recept krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/restovane-kure-se-ze…