Restované gnocchi s pórkem a pikantní omáčkou

73
- reklama -

Suroviny

2 balíčky Gnocchi di Patate
2 PL sójové omáčky
2 PL medu
1-2 PL ostřejšího dobrého kečupu
1/2 většího pórku
sůl
čerstvý mletý pepř
uzený špek na vymazání pánve (aneb olej)

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi uvaříme podle návodu a scezené necháme okapat.

  2. Pánev si vymažeme ubrouskem namočeným v rozpečeném dobře prouzeném špeku /nebo ubrouskem namočeným v oleji/.

  3. Mezítím si zamícháme uvedené ingredience/sójovou omáčku, ostřejší kečup, med a čerstvý pepř/. Pórek si pokrájíme na kolečka.

  4. Na pánvi orestujeme gnocchi a když začínají zlátnout, vmícháme na kousky pokrájený pórek a restujeme dál, pak vše zakápneme omáčkou, kterou jsme si připravili ze sójové omáčky, medu, pepře a ostřejšího kečupu a mícháme a restujeme hezky do zlatova, gnocchi pak nám začne po kuchyni krásně vonět. Vypneme a podáváme jako přílohu k masu, aneb jako samostatné jídlo.

Poznámka od kuchařky

Zkusila jsem takto restované gnochci dát k minikuřátkům v předešlém receptu. Když nám omáčka zůstane, dá se pak ještě použít i na opečené brambory apod.