
Suroviny
- 2 balíčky Gnocchi di Patate
- 2 PL sójové omáčky
- 2 PL medu
- 1-2 PL ostřejšího dobrého kečupu
- 1/2 většího pórku
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- uzený špek na vymazání pánve (aneb olej)
Postup přípravy receptu
-
Gnocchi uvaříme podle návodu a scezené necháme okapat.
-
Pánev si vymažeme ubrouskem namočeným v rozpečeném dobře prouzeném špeku /nebo ubrouskem namočeným v oleji/.
-
Mezítím si zamícháme uvedené ingredience/sójovou omáčku, ostřejší kečup, med a čerstvý pepř/. Pórek si pokrájíme na kolečka.
-
Na pánvi orestujeme gnocchi a když začínají zlátnout, vmícháme na kousky pokrájený pórek a restujeme dál, pak vše zakápneme omáčkou, kterou jsme si připravili ze sójové omáčky, medu, pepře a ostřejšího kečupu a mícháme a restujeme hezky do zlatova, gnocchi pak nám začne po kuchyni krásně vonět. Vypneme a podáváme jako přílohu k masu, aneb jako samostatné jídlo.
Poznámka od kuchařky
Zkusila jsem takto restované gnochci dát k minikuřátkům v předešlém receptu. Když nám omáčka zůstane, dá se pak ještě použít i na opečené brambory apod.