
- reklama -
Suroviny
2 porce
- Kuře:
- 250 g kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 batát (sladká brambora)
- sůl
- pepř
- Tahini omáčka:
- 40 g bazalky
- 20 g petrželové natě (nebo koriandru)
- 1 lžíce medu
- 3 stroužky česneku (drcený)
- 1/4 šálku rýžového octa
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce tahini pasty
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 citronu (šťáva)
- 1 jalapeňo nebo zelená chilli paprička (volitelné)
Postup přípravy receptu
-
Kuře:
Prsa osolíme, opepříme, vložíme na pánev s olivovým olejem a necháme zvolna restovat do měkka. Pro zlatavou barvu nakonec přidáme trochu másla a pečeme zprudka do zlatova. -
Batát:
Pomocí spiralizéru vytvoříme nudle a restujeme je na zbylém oleji po kuřeti, popřípadě opepříme. -
Tahini omáčka:
Všechny ingredience dáme do mixéru a mixujeme, až vznikne hladká hmota. -
Vše servírujeme tak, že položíme na talíř nudle, na ně restovaná prsa krájená na plátky a polijeme tahini omáčkou. Na ozdobu můžeme použít lístky koriandru.
Poznámka od kuchařky
Recept na Sezamovou pastu Tahini: http://192.168.0.74:5000/pkg/WordPress/2019/02/14/…
Kuchař: digiart