Restovaná kuřecí prsa s batátovými nudlemi a tahini omáčkou

66
- reklama -

Suroviny
2 porce

Kuře:
250 g kuřecích prsou
2 lžíce olivového oleje
1 batát (sladká brambora)
sůl
pepř
Tahini omáčka:
40 g bazalky
20 g petrželové natě (nebo koriandru)
1 lžíce medu
3 stroužky česneku (drcený)
1/4 šálku rýžového octa
1 lžíce sójové omáčky
2 lžíce tahini pasty
2 lžíce olivového oleje
1/2 citronu (šťáva)
1 jalapeňo nebo zelená chilli paprička (volitelné)

Postup přípravy receptu

  1. Kuře:
    Prsa osolíme, opepříme, vložíme na pánev s olivovým olejem a necháme zvolna restovat do měkka. Pro zlatavou barvu nakonec přidáme trochu másla a pečeme zprudka do zlatova.

  2. Batát:
    Pomocí spiralizéru vytvoříme nudle a restujeme je na zbylém oleji po kuřeti, popřípadě opepříme.

  3. Tahini omáčka:
    Všechny ingredience dáme do mixéru a mixujeme, až vznikne hladká hmota.

  4. Vše servírujeme tak, že položíme na talíř nudle, na ně restovaná prsa krájená na plátky a polijeme tahini omáčkou. Na ozdobu můžeme použít lístky koriandru.