Restovaná játra s tymiánem

54
- reklama -

Suroviny
3 porce

5 -10 dkg anglické slaniny
1 cibule
3 – 4 stroužky česneku
1/2 kg kuřecích jater
3 rajčata
1 lžíce kečupu
2 – 3 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý pepř
tymián
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, na nudličky nakrájenou slaninu a plátky česneku. Přidáme očištěná (odblaněná) drůbeží játra a za stálého míchání opékáme. Po chvíli přidáme nakrájená rajčata, tymián, čerstvě mletý pepř a kečup. Necháme vydusit šťávu z rajčat a nakonec dochutíme solí.

  2. Podáváme s níže uvedenými přílohami a ozdobíme zeleninou.

  3. Přílohy: čerstvý chléb nebo pečivo, rýže, opečené brambory, vařené brambory, bramborová kaše, hranolky nebo rösti.

Poznámka od kuchařky

Játra mohou být jakákoliv drůbeží. Dělala jsem z krůtích, kachních, kuřecích, jen ne z husích, z těch dělám paštiku. Vepřová a hovězí nejsou vhodná, jsou tužší. Zkoušela jsem to, ale nebylo to ono.