
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 5 -10 dkg anglické slaniny
- 1 cibule
- 3 – 4 stroužky česneku
- 1/2 kg kuřecích jater
- 3 rajčata
- 1 lžíce kečupu
- 2 – 3 lžíce olivového oleje
- čerstvě mletý pepř
- tymián
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, na nudličky nakrájenou slaninu a plátky česneku. Přidáme očištěná (odblaněná) drůbeží játra a za stálého míchání opékáme. Po chvíli přidáme nakrájená rajčata, tymián, čerstvě mletý pepř a kečup. Necháme vydusit šťávu z rajčat a nakonec dochutíme solí.
-
Podáváme s níže uvedenými přílohami a ozdobíme zeleninou.
-
Přílohy: čerstvý chléb nebo pečivo, rýže, opečené brambory, vařené brambory, bramborová kaše, hranolky nebo rösti.
Poznámka od kuchařky
Játra mohou být jakákoliv drůbeží. Dělala jsem z krůtích, kachních, kuřecích, jen ne z husích, z těch dělám paštiku. Vepřová a hovězí nejsou vhodná, jsou tužší. Zkoušela jsem to, ale nebylo to ono.
Kuchařka: janky3