Restovaná cuketa na slanince

68
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 cuketa
100 g Valašské slaniny v celku
tymián
pepř
kopr
šťáva z 1/2 citronu
olivový olej
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu si nakrájíme na půlkolečka a slaninku na proužky.

  2. Na grilovací pánev, nebo normální si stříkneme trochu olivového oleje, na něj dáme slaninku, kterou opečeme do doby než zesklovatí, přihodíme cuketu s kořením, osolíme a na plno zprudka restujeme cuketu ze všech stran do zlatova, hlavně nesmí být měkká, ale taková „chrumkavá“ a nakonec všechno pokapeme citronovou šťávou a posypeme pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Inspiroval mě podobný recept z TV, který jsem pozměnila, dle mé chuti. Příště bych vyzkoušela dát ještě česnek a posypu strouhaným sýrem. Jíme teplé i studené s pečivem, nebo jen tak samotné a chuť bych přirovnala jako by to byly pěkně tvrdé houbičky-asi hřiby. Není to žádný zázrak, ale moc mi to chutnalo.