
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 cuketa
- 100 g Valašské slaniny v celku
- tymián
- pepř
- kopr
- šťáva z 1/2 citronu
- olivový olej
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Cuketu si nakrájíme na půlkolečka a slaninku na proužky.
-
Na grilovací pánev, nebo normální si stříkneme trochu olivového oleje, na něj dáme slaninku, kterou opečeme do doby než zesklovatí, přihodíme cuketu s kořením, osolíme a na plno zprudka restujeme cuketu ze všech stran do zlatova, hlavně nesmí být měkká, ale taková „chrumkavá“ a nakonec všechno pokapeme citronovou šťávou a posypeme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Inspiroval mě podobný recept z TV, který jsem pozměnila, dle mé chuti. Příště bych vyzkoušela dát ještě česnek a posypu strouhaným sýrem. Jíme teplé i studené s pečivem, nebo jen tak samotné a chuť bych přirovnala jako by to byly pěkně tvrdé houbičky-asi hřiby. Není to žádný zázrak, ale moc mi to chutnalo.
Kuchařka: Bibinka









