
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 hlávka brokolice (tak asi 530 g)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 lžičky soli (podle chuti)
- 100 ml kuřecího vývaru
Postup přípravy receptu
-
Pánev rozpálíme a přilijeme olej. Víříme, aby olej pokryl plochu pánve. Přidáme česnek a na růžičky rozebranou brokolici. Osolíme.
-
Restujeme, aby se olej dostal pokud možno na všechna místa růžiček. Ale pozor, česnek nesmí zhořknout, takže tomu dejte 1 minutu a stále mícháme.
-
Přidáme kuřecí vývar, zakryjeme a vaříme asi 5 minut nebo dokud nemá brokolice požadovanou měkkost. Promícháme. Podle chuti ještě můžeme dosolit.
-
Podáváme teplé.
Poznámka od kuchařky
Jasně, že by byla lepší brokolice v sezóně a ne ta mírně unavenější na konci roku, ale i tak si můžete pochutnat. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/restovana-brokolice-…
Kuchař: mojetara









