
Suroviny
4-6 porcí
- řeřicha
- mungo klíčky
- řecká okurka
- nezralá rajče
- avokádo
- natvrdo vejce
- rozdrcené arašídy
- čerstvá listky máta peprná
- čerstvý lístky koriandr
- jemně nasekaná bazalka
- kuřecí stehno
- ketchap manis sojová omáčka
- olej
- omáčka gado gado
- česnek
- chilli
- krevetová pasta
- arašídy
- kokosové mléko
- cukr hnědý
- rýžová mouka
- ploché rýžové nudle
- limetka
- olej sezamový
Postup přípravy receptu
-
Nasu velku “ maxi “ zeruchy sme posekali na cca 3 cm kusky. Mungo klicky sme dali na cca 1 minutu obarit do horucej vody a hned ochladili do studenej aby nestratili farbu.
-
Zeruchu a ochladnute mungo klicky sme zmiesali a pridali sme tak za dve lyzice nakrajanej maty plus cerstveho koriandra a bazalky.
-
Vsetko poriadne premiesali. Vajicka sme si dali uvarit na tvrdo a nakrajali na stvrtky.
-
Grecku uhorku sme nakrajali na hrubo, zrelu paradajku na osminky.
-
Zo zreleho avokada sme vybrali kostku a odstranili kozu a rozkrajali na pasiky a hned potreli limetkovou stavou, aby nam neocernelo.
-
Kuracie prsia sme dali marinovat do zmesi sladkej soja omacky Ketchap Manis a sezamoveho oleja.
-
Po pol hodine marinovania sme dali ugrilovat z obidvoch stran a nakrajali na hrubsie slize.
-
Ryzove slize sme dali uvarit podla navodu.
-
Omacku dressing sme servirovali samostatne aby nam salat „nezvadol „. Omacka bola upravena Gado Gado s extra bazalkou a cerstvym tumerikom.
Poznámka od kuchařky
Toto je skor inspiracia na exotickejsi salat , my sme pouzili inspiraciu Laosky salat „Yam pak salat Louang Phabang“.