Řepová pomazánka

147
- reklama -

Suroviny

4 středně velké bulvy červené řepy
(uvařené nebo upečené – klidně i ty, prodávané ve folii jako polotovar)
1 mascarpone (250 g)
2 lžíce majonezy
2 hrsti smažené sušené cibule
šťáva z jednoho citronu
sůl
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou řepu nastrouháme najemno a necháme na sítě okapat (zachycenou šťávu určitě vypijeme, třeba rozmíchanou s kefírem :D)


    Zobrazit celý recept

  2. Promícháme s mascarpone, majonézou, citronovou šťávou, přidáme křupavou osmaženou cibuli a podle chuti osolíme.

  3. Pomazánku namazanou na krekrech zdobíme jádry vlašských ořechů.

Poznámka od kuchařky

Pomazánek z červené řepy tu sice už pár je, tahle je ale zas o trošku jiná.