- reklama -
Suroviny
- 4 středně velké bulvy červené řepy
- (uvařené nebo upečené – klidně i ty, prodávané ve folii jako polotovar)
- 1 mascarpone (250 g)
- 2 lžíce majonezy
- 2 hrsti smažené sušené cibule
- šťáva z jednoho citronu
- sůl
- ořechy
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou řepu nastrouháme najemno a necháme na sítě okapat (zachycenou šťávu určitě vypijeme, třeba rozmíchanou s kefírem :D)
-
Promícháme s mascarpone, majonézou, citronovou šťávou, přidáme křupavou osmaženou cibuli a podle chuti osolíme.
-
Pomazánku namazanou na krekrech zdobíme jádry vlašských ořechů.
Poznámka od kuchařky
Pomazánek z červené řepy tu sice už pár je, tahle je ale zas o trošku jiná.
Kuchařka: hosta