
- reklama -
Suroviny
- 3 ks ve slupce vařených velkých brambor
- 3 ks ve slupce vařené červené řepy
- 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé a hladké mouky ( smíchat 1/2 a 1/2 hrnku)
- sůl
- pepř
- 1/2 lžíce kurkumy
- hl. mouka na podsypání
- máslo nebo sádlo na pomaštění
- mletý mák s cukrem nebo hrušková povidla na povrch
Postup přípravy receptu
-
Brambory a řepu oloupeme a nastrouháme na malých slzách, smícháme, osolíme, opepříme a přidáme kurkumu a mouku. Vypracujeme těsto, rozdělíme je na menší kousky, aby z nich vznikly tenoučké placky, akorát na pánev. Buď od středu do stran natahujeme prsty nebo vyválíme válečkem. Je třeba dobře podsypávat hladkou moukou, aby byly placky opravdu tenké.
-
Pečeme na suché nepřilnavé pánvi, pozvolna, aby se lokše propekly. Každou pak potřeme rozpuštěným máslem nebo sádlem. Zdobíme hruškovými povidly či mletým mákem, s cukrem moučkou.
Kuchařka: janky3









