Reliš z cukety a cibule

51
- reklama -

Suroviny
asi 5 trojdecových pohárov

1 kg cukety
1 kg cibule (já jsem dala 1/2 bílé a 1/2 červené)
1 dcl oleje
2 feferonky nebo chilli papričky
3 stroužky česneku
1 dcl bílého vína
1 dcl octa
1 PL soli
3 PL cukru
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cukety umyjeme a nakrájame na menšie kocky, cibuľu nakrájame najemno. Na oleji podusíme cuketu s cibuľou 10 min. Cesnak a feferónky nasekáme najemno (kto nemá rád ostré,vynechá) a pridáme do hrnca k zelenine.

  2. Ďalej pridáme víno ,ocot, cukor, soľ a korenie a dusíme ďalších 20-25 min .Cukety by nemali byť moc tvrdé,ale ani mäkké.

  3. Horúcu zmes plníme do pohárov, uzavrieme a necháme vychladiť. V chladničke potom vydrží asi mesiac.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z knihy „Darčeky z kuchyne“ od Naumann&Gobel,ktorú som dostala pred 2 týždňami k narodeninám,takže som to robila prvý krát,ale moc nám to chutí.Myslím že by sa to dalo aj zavariť,ale neviem či by cuketa nezmäkla,ešte som to neskúšala.Dnes som to podávala k smaženému kuraťu s ryžou 🙂