
Suroviny
asi 5 trojdecových pohárov
- 1 kg cukety
- 1 kg cibule (já jsem dala 1/2 bílé a 1/2 červené)
- 1 dcl oleje
- 2 feferonky nebo chilli papričky
- 3 stroužky česneku
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl octa
- 1 PL soli
- 3 PL cukru
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cukety umyjeme a nakrájame na menšie kocky, cibuľu nakrájame najemno. Na oleji podusíme cuketu s cibuľou 10 min. Cesnak a feferónky nasekáme najemno (kto nemá rád ostré,vynechá) a pridáme do hrnca k zelenine.
-
Ďalej pridáme víno ,ocot, cukor, soľ a korenie a dusíme ďalších 20-25 min .Cukety by nemali byť moc tvrdé,ale ani mäkké.
-
Horúcu zmes plníme do pohárov, uzavrieme a necháme vychladiť. V chladničke potom vydrží asi mesiac.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z knihy „Darčeky z kuchyne“ od Naumann&Gobel,ktorú som dostala pred 2 týždňami k narodeninám,takže som to robila prvý krát,ale moc nám to chutí.Myslím že by sa to dalo aj zavariť,ale neviem či by cuketa nezmäkla,ešte som to neskúšala.Dnes som to podávala k smaženému kuraťu s ryžou 🙂