- reklama -
Suroviny
- 2 svazky ředkviček
- 2 stonky řapíkatého celeru
- Zálivka:
- 250 ml vody
- 3 lžíce octa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
- špetka pepře
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno.
-
Připravíme zálivku, ve vodě nejprve rozmícháme cukr a sůl, přidáme ocet, olivový olej a pepř.
-
Pokrájenou zeleninu zalijeme zálivkou, měla by být téměř všechna potopena. Necháme uležet v lednici minimálně 1 hodinu, osobně ale doporučuji do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Zálivku doporučuji případně upravit dle vlastních preferencí. Já ji nám ráda kyselejší, takže dávám víc octa a ještě navíc přidávám pár kapek citronu.
Kuchařka: JajinkaBeck