
- reklama -
Suroviny
- 1 svazek ředkviček
- hrst čerstvých mladých lístků pampelišek
- jablečný ocet s klikvou ( viz foto )
- cukr
- sůl
- mletý bílý pepř
- vejce natvrdo – nemusí být
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lístky pampelišky omyjeme a osušíme.
-
Na zálivku smícháme ocet, cukr a rozředíme trochou vody.
-
Ředkvičky a lístky pampelišky mírně osolíme, opepříme a promícháme se zálivkou.
-
Na talířích dozdobíme vejcem.
Poznámka od kuchařky
Vím, že každý nemá možnost si ocet v Ikea zakoupit, ale jablečný ocet není problém sehnat.
Upozorňuji, že lístky pampelišek jsou nahořklé a nemusí chutnat všem.
Kuchařka: maris









