Ředkvičkový salát s pampeliškovými lístky

60
- reklama -

Suroviny

1 svazek ředkviček
hrst čerstvých mladých lístků pampelišek
jablečný ocet s klikvou ( viz foto )
cukr
sůl
mletý bílý pepř
vejce natvrdo – nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lístky pampelišky omyjeme a osušíme.

  2. Na zálivku smícháme ocet, cukr a rozředíme trochou vody.

  3. Ředkvičky a lístky pampelišky mírně osolíme, opepříme a promícháme se zálivkou.

  4. Na talířích dozdobíme vejcem.

Poznámka od kuchařky

Vím, že každý nemá možnost si ocet v Ikea zakoupit, ale jablečný ocet není problém sehnat.

Upozorňuji, že lístky pampelišek jsou nahořklé a nemusí chutnat všem.