
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 salátová okurka
- 1 svazek ředkviček – tak asi 10 ředkviček
- 1 červená cibule
- 1/4 šálku řepkového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička cukru
- 1/4 lžičky pepře
- 1/2 lžičky soli
- 2 špetky mletých chilli vloček
Postup přípravy receptu
-
Okurku podélně zbavíme škrabkou střídavě části slupky. Pak ji nakrájíme na slabá kolečka. Stejně nakrájíme ředkvičky. Červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky.
-
Zeleninu promícháme, dáme do umělohmotného boxu a necháme v ledničce vychladit. Stačí 60 minut.
-
Smícháme olej s octem, cukrem, solí, pepřem a chilli.
-
Vychlazenou zeleninu zalijeme připravenou zálivkou. Opatrně dobře promícháme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Recept krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/redkvickovy-salat-s-…
Kuchař: mojetara