
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 3 hrsti mixu listových salátů (např. baby špenát, mangold, polníček, rukola…)
- 6 středních podlouhlých ředkviček
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 krajíc staršího chleba
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžička dijonské hořčice
- růžová sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Listový salát opláchneme pod tekoucí vodou a odložíme stranou okapat. Nakrájíme ředkvičky na kolečka a chleba na kostičky. Na malé pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme ředkvičky a ztlumíme plamen. Po chvilce vsypeme pokrájený chléb, smažíme dozlatova.
-
Mezitím si v malé misce smícháme bílý jogurt s hořčicí, osolíme, opepříme a případně ještě dochutíme dle své chuti.
-
Do mísy skládáme nejprve okapaný salát, který můžeme ještě lehce osolit, poté teplé opečené ředkvičky s chlebovými krutonky. Zalijeme dresingem a můžeme servírovat.
Kuchařka: zizalka