Ředkvičková smaženice-jako z hub

139
- reklama -

Suroviny

2-3 svazky ředkviček
olej(slunečnicový, nebo olivový)
houbové koření z Vitany-nemusí být
kousek másla
3 vejce
1 cibuli
kmín
pepř
sůl
zelená petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky si umyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, zakápneme olejem a necháme chvíli odležet v misce. Cibulku si drobně nakrájíme a dáme jí zpěnit na másle, přidáme ředkvičky, kmín, pepř, houbové koření a dusíme.

  2. Pak už jen přidáme rozšlehaná vejce a sekanou petrželku, nebo pažitku. Jíme s bramborem nebo chlebem.

Poznámka od kuchařky

Když máte hotovo, tak zjistíte, že to voní, chutná i vypadá jako houby a pochybujete nad tím, jestli jste to fakt dělali z ředkviček.Je to prima,když houby ještě nerostou v lese!!!

Recept je od Hanky Švejnohové.