
- reklama -
Suroviny
- 2 svazky ředkviček
- 200 g Lučiny Jogurtima (může být domácí)
- 100 g uzeného sýra (já měla s medvědím česnekem)
- 150 g měkkého tvarohu (nejlépe domácího)
- 100 g povoleného másla
- Pažitka
- bazalka
- sůl
- růžový pepř (může být i bílý nebo klasicky černý)
- citronová Šťáva z 1/2 citronu
Postup přípravy receptu
-
Očištěné ředkvičky nahrubo nastrouháme. Máslo vyšleháme s Lučinou a tvarohem. Uzený sýr také nastrouháme a vše smícháme dohromady.
-
Bylinky nasekáme na jemno, přidáme do pomazánky, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme šťávou. Důkladně promícháme, necháme odležet a mažeme na čerstvý chléb.
Poznámka od kuchařky
Je velmi osvěžující a lehká. Uzený sýr tomu dodá vůni a chuť, ale nepřebíjí.
Kuchařka: spagetka