- reklama -
Suroviny
2,5 litru
- 1 svazek ředkviček i se zdravými zelenými lístky
- menší půlka brokolice
- 1 větší brambora,
- 1 cibule, masový vývar(nebo masox)
- 1 lžička šalvěje
- 1 vajíčko
- 100 ml zakysané smetany
- trochu kopru
- dost kadeřavé petrželky
- instantní jíška
- olej
- 1 lžička vegety
- štipec kmínu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky si nakrájíme na kolečka a větší na půlky, bramboru na malé krychličky, brokolici na malé kousky i s košťálem, petrželku a kopr nasekáme nadrobno.
-
Cibuli nakrájíme najemno a na oleji jí osmažíme dosklovita, pak přidáme ředkvičky, brambory, brokolici které taky chvilku osmahneme, zalijeme vývarem a přidáme koření, kmín, šalvěj a kopr s petrželkou.
-
Když je vše uvařeno, naředíme si zakysanou smetanu stejným dílem vody 100 ml a prošleháme s vajíčkem, vylijeme do polévky a necháme přejít varem.
Poznámka od kuchařky
Doporučuji vyzkoušet-polévka je opravdu moc dobrá a ne zrovna tradiční.
Kuchařka: Bibinka