Ředkvičková krémová polévka

54
- reklama -

Suroviny

3 – 4 svazky ředkviček
olej (já použila Rama Culinesse)
tavený sýr
cibule
česnek 1-2 stroužky
pepř
sůl
trochu kopru (použila jsem 2 lžíce steril.)
1 -2 lžíce celozrnné mouky
100 ml mléka
2 bílky
100 ml smetany na vaření
na dochucení bujon
bylinky na ozdobení:
pažitka
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme očištěné, omyté a na plátky nakrájené ředkvičky. Dusíme až na tuk, přidáme mouku, česnek, promícháme a zalijeme mlékem.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme sýr, podle potřeby podlijeme vodou a za stálého míchání přivedeme do varu.
    Vaříme cca 15 minut.

  3. Přidáme rozkvedlané bílky. Dochutíme solí, pepřem, bujónovou kostkou, smetanou na vaření a koprem. Chvilku povaříme. Kdo má rád sladkokyselou chuť, přidá ještě trochu cukru a kapku citronu.

Poznámka od kuchařky

zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/