
- reklama -
Suroviny
- 3 – 4 svazky ředkviček
- olej (já použila Rama Culinesse)
- tavený sýr
- cibule
- česnek 1-2 stroužky
- pepř
- sůl
- trochu kopru (použila jsem 2 lžíce steril.)
- 1 -2 lžíce celozrnné mouky
- 100 ml mléka
- 2 bílky
- 100 ml smetany na vaření
- na dochucení bujon
- bylinky na ozdobení:
- pažitka
- bazalka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme očištěné, omyté a na plátky nakrájené ředkvičky. Dusíme až na tuk, přidáme mouku, česnek, promícháme a zalijeme mlékem.
-
Přidáme sýr, podle potřeby podlijeme vodou a za stálého míchání přivedeme do varu.
Vaříme cca 15 minut. -
Přidáme rozkvedlané bílky. Dochutíme solí, pepřem, bujónovou kostkou, smetanou na vaření a koprem. Chvilku povaříme. Kdo má rád sladkokyselou chuť, přidá ještě trochu cukru a kapku citronu.
Poznámka od kuchařky
zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/
Kuchařka: Iljusa