Řecké voňavé citrónové kuře

71
- reklama -

Suroviny
3 porce

350 g kuřecích prsou
5 stroužků česneku
rozmarýn
sůl
grilovací koření
šťáva z 1 citrónu
2 malé cukety
proužky červené cibule

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie prsia nakrajame na hranolky, ocisteny cesnak naplatkujeme, osupanu cuketu nakrajame na tensie kolieska.

  2. Na rozpalenom oleji opeciem kura, ked sa zatiahne osolim ho, posypem rozmarinom, (nemala som cerstve, tak som pouzila suseny prasok), trochou grilovacieho korenia, premiesam a pridam cesnakove platky a citronovu stavu.

  3. Dusim pod pokrievkou, pokial nie je maso makke.

  4. Prelozim na teple miesto a do stavy po vareni pridam nakrajanu cuketu, ak treba, este pridam trochu oleja, zasypem grilovacim korenim (cuketu som ani nemarinovala, ani nenechala vypotit), trochu podusim do omaknutia.

  5. Na zaver zmiesam cuketu s masom a posypem pruzkami cervenej cibule. Jeme s tmavym pecivom a zapijame bielym vinom. 🙂

Poznámka od kuchařky

zdroj : web