Řecké spanakorizo-špenát s rýží

84
- reklama -

Suroviny
plný hrnec jídla (pro 6 lidí určitě)

1 kg spařeného špenátu nebo mraženého
2 hrnky rýže (asi 500 g)
1 cibule (na drobno nakrájená)
1 kapie (nemusí být)
1/2 hrnku rajčatového džusu (nebo trochu protlaku)
kopr
sůl
pepř
olej
voda nebo vývar na zalití (teplé)

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme kapii, opět necháme nějakou tu vteřinku a přidáme spařený a pokrájený špenát a rajč. džus.

  2. Po chvilce míchání vše zalijeme 3 hrnky vody nebo vývaru.

  3. Hned jak začne kochlat, tak nasypeme rýži, trochu osolíme a vaříme, až rýže změkne. Nakonec solím a pepřím.

  4. Kopr dávám pět minut, než stáhnu z plotny jídlo. Podáváme s fetou. Já přidávám i volská oka.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo se vaří po celém Řecku, jen někde nedávají rajč. džus, ale dávají citron, aby to bylo kyselé.