
- reklama -
Suroviny
plný hrnec jídla (pro 6 lidí určitě)
- 1 kg spařeného špenátu nebo mraženého
- 2 hrnky rýže (asi 500 g)
- 1 cibule (na drobno nakrájená)
- 1 kapie (nemusí být)
- 1/2 hrnku rajčatového džusu (nebo trochu protlaku)
- kopr
- sůl
- pepř
- olej
- voda nebo vývar na zalití (teplé)
Postup přípravy receptu
-
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme kapii, opět necháme nějakou tu vteřinku a přidáme spařený a pokrájený špenát a rajč. džus.
-
Po chvilce míchání vše zalijeme 3 hrnky vody nebo vývaru.
-
Hned jak začne kochlat, tak nasypeme rýži, trochu osolíme a vaříme, až rýže změkne. Nakonec solím a pepřím.
-
Kopr dávám pět minut, než stáhnu z plotny jídlo. Podáváme s fetou. Já přidávám i volská oka.
Poznámka od kuchařky
Toto jídlo se vaří po celém Řecku, jen někde nedávají rajč. džus, ale dávají citron, aby to bylo kyselé.
Kuchařka: marcik