Řecké plněné papriky

146
- reklama -

Suroviny

500 g mleté maso
1 hrnek rýži
1 cibule
2 rajčata
čerstvé papriky
rajský protlak
petrželová nať
nové kořeni
bobkový list
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Začneme se smažením nakrájenou cibulkou, přidáme papriku, mleté maso a dobře zamícháme, ať nezůstanou velké kusy masa.

  2. Když maso zhnědne, přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, kořeni, ryži, protlak s vodou a petrželku.

  3. Konec od papriky, u stopky, odkrojíme čepku, abychom je mohli naplnit připravenou směsí. Jestli směs zbyde, tak to nevadí, necháme to tak v pekáči, viz foto.

  4. Přidáme hrnek a půl vody, trochu olivový olej, zakryjeme a dáme péct na 200°C. Jestli je třeba, tak přidáme vodu.

  5. Jak rýže změkne, tak necháme chvíli otevřený pekáč, aby papriky zrůžověly.

Poznámka od kuchařky

Je to dobré s chlebem, balkánským sýrem a řeckým salátem.

Zaleží na tom kolik paprik mám, někdy naplním i rajčata.