
- reklama -
Suroviny
- brambory (podle strávníků)
- šťáva z 1/2 citronu
- olivový olej
- trošku vody
- 1 lžíce mleté papriky
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce rozmarýnu
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a po délce rozdělíme na 4 díly (nebo jak kdo chce). Do mísy dáme rozmačkaný česnek, mletou papriku, rozmarýn, vodu, olivový olej, nakrájenou pažitku nadrobno, šťávu z citronu a osolíme. Všechny ingredience rozmícháme, nasypeme k nim připravené brambory a pěkně v té směsi vyválíme.
-
Pak je dáme na hlubší plech, rukama zastříkáme zbylou směsí a upečeme ve vyhřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Tyhle brambory mi v Řecku tak moc chutnaly, že jsem si musela od domácího vyžebrat recept. Doporučuji vám je vyzkoušet, stojí opravdu za to a já osobně je budu dělat často!
Kuchařka: Bibinka








