Řecká spanakopita

111
- reklama -

Suroviny

-1 cibule
-1 balení mražený špenát
-1 lístkové těsto
-1 kus balkánského sýra (asi 150gr i víc)
-2 vejce
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibulku dáme na pánev s olivovým olejem a přidáme špenát (může byt i mražený, ale musíme čekat až se voda odpaří).

  2. Jestli se dá odmražený špenát tak přidáme trochu vody, necháme vařit do chvíle až voda se odpaří, a vypneme plamen.

  3. Do mísy rozšleháme vejce a přidáme rozdrobený sýr (jestli sýr je moc slaný, nemusíme solit špenát, záleží i na tom, jak velký je sýr, já většinou dávám hodně).

  4. Když špenát vychladne, tak přidáme tu směs a dobře zamícháme.

  5. Mezitím polovinu lístkového těsta vyválíme na plat, a dáme na předem namazaný pekáč.

  6. Směs rozložíme na ten plát a necháváme asi 5cm kraje bez té směsi.

  7. Vyválíme druhý plát a položíme na tu pitu, okraje ohneme dovnitř a prstama zmáčkneme.

  8. Dáme péct na 180°C, asi 45 min. Do deseti minut těsto se nafoukne, zařízneme to na čtverečky. Aby se voda odpařila.

Poznámka od kuchařky

Jestli máte otázky, tak ptejte se..ráda odpovím.