
Suroviny
- -1 cibule
- -1 balení mražený špenát
- -1 lístkové těsto
- -1 kus balkánského sýra (asi 150gr i víc)
- -2 vejce
- sůl podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibulku dáme na pánev s olivovým olejem a přidáme špenát (může byt i mražený, ale musíme čekat až se voda odpaří).
-
Jestli se dá odmražený špenát tak přidáme trochu vody, necháme vařit do chvíle až voda se odpaří, a vypneme plamen.
-
Do mísy rozšleháme vejce a přidáme rozdrobený sýr (jestli sýr je moc slaný, nemusíme solit špenát, záleží i na tom, jak velký je sýr, já většinou dávám hodně).
-
Když špenát vychladne, tak přidáme tu směs a dobře zamícháme.
-
Mezitím polovinu lístkového těsta vyválíme na plat, a dáme na předem namazaný pekáč.
-
Směs rozložíme na ten plát a necháváme asi 5cm kraje bez té směsi.
-
Vyválíme druhý plát a položíme na tu pitu, okraje ohneme dovnitř a prstama zmáčkneme.
-
Dáme péct na 180°C, asi 45 min. Do deseti minut těsto se nafoukne, zařízneme to na čtverečky. Aby se voda odpařila.
Poznámka od kuchařky
Jestli máte otázky, tak ptejte se..ráda odpovím.









