Rebarborový sirup

58
- reklama -

Suroviny

1 kg rebarbory
3 kg cukru krupice
60 g kyseliny citronové
2 citrony
4 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru omyjeme, nakrájíme na kousky, omyté citrony na kolečka, promícháme s polovinou cukru a necháme přes noc v lednici uležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhý den přilijeme 1 litr vody, postavíme na plotnu a přivedeme k varu. Hned odstavíme a přes plátno přecedíme.

  3. Do šťávy přidáme zbytek vody, cukru a kyselinu citronovou a asi minutu necháme přejít varem. Nalijeme do nahřátých sklenic a zavíčkujeme.

  4. Takto upravená vydrží v lednici asi 14 dnů. Pro delší trvanlivost zavařuji na 80°C asi 15 minut.
    Ze zbylé rebarbory vyberu kolečka citronů, dám do sklenic a také zavařím na 80 °C asi 15 minut.
    Používám do koláčů.