- reklama -
Suroviny
- 1 kg rebarbory
- 3 kg cukru krupice
- 60 g kyseliny citronové
- 2 citrony
- 4 l vody
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru omyjeme, nakrájíme na kousky, omyté citrony na kolečka, promícháme s polovinou cukru a necháme přes noc v lednici uležet.
-
Druhý den přilijeme 1 litr vody, postavíme na plotnu a přivedeme k varu. Hned odstavíme a přes plátno přecedíme.
-
Do šťávy přidáme zbytek vody, cukru a kyselinu citronovou a asi minutu necháme přejít varem. Nalijeme do nahřátých sklenic a zavíčkujeme.
-
Takto upravená vydrží v lednici asi 14 dnů. Pro delší trvanlivost zavařuji na 80°C asi 15 minut.
Ze zbylé rebarbory vyberu kolečka citronů, dám do sklenic a také zavařím na 80 °C asi 15 minut.
Používám do koláčů.
Kuchařka: kucerova45