Rebarborový koláč s kukuřičnou moukou

67
- reklama -

Suroviny

400 g rebarbory
80 g hnědého třtinového cukru
4 – 5 lžic rumu
Těsto:
125 g másla
100 g třtinového cukru
2 vejce
150 g hladké mouky
150 g kukuřičné mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
1 lžička skořice
200 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru zbavíme tuhých vláken a nakrájíme na kousky. Vložíme do misky, zasypeme cukrem, zastříkneme rumem, promícháme a necháme asi 30 minut marinovat.

  2. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, pak po jednom vmícháme vejce, přidáme skořici a pak střídavě přimícháme hladkou mouku smíchanou s kypřícím práškem, kukuřičnou mouku a zakysanou smetanu.
    Nakonec do hotového těsta vmícháme připravenou rebarboru i se šťávou, kterou pustí.

  3. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, boky vymažeme máslem.
    Těsto nandáme do formy, povrch uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 35-40 minut.
    Upečený koláč necháme lehce zchladnout, pak opatrně vyndáme z formy.
    Před podáváním lehce pocukrujeme.