
- reklama -
Suroviny
- 1 kg očištěné rebarbory
- 600 g želírovacího cukru
- 1 konzervu ananasu (560 g)
- hrst hrubě sekaných vlašských ořechů
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou rebarboru nakrájíme na 1 cm dlouhé kousky. Bez vody je v hrnci zvolna zahříváme.
-
Když pustí šťávu, zesílíme var a za stálého míchání vaříme, dokud za sebou vařečka nezanechává širokou stopu.
-
Pak přisypeme cukr a nadrobno pokrájený ananas bez šťávy a dál vaříme, až se kapka na studeném talíři neroztéká.
-
Nakonec vsypeme ořechy a ještě 1 minutu povaříme.
-
Horké plníme do sklenic, ihned zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme tak alespoň 10 min.
Poznámka od kuchařky
Ořechy není nutno přidávat, i když v džemu změknou a jsou tam velmi dobré.
Tento recept přidávám s laskavým svolením p. Marcely Vrabcové
Kuchařka: Hella