Rebarborový džem s ananasem

100
- reklama -

Suroviny

1 kg očištěné rebarbory
600 g želírovacího cukru
1 konzervu ananasu (560 g)
hrst hrubě sekaných vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou rebarboru nakrájíme na 1 cm dlouhé kousky. Bez vody je v hrnci zvolna zahříváme.

  2. Když pustí šťávu, zesílíme var a za stálého míchání vaříme, dokud za sebou vařečka nezanechává širokou stopu.

  3. Pak přisypeme cukr a nadrobno pokrájený ananas bez šťávy a dál vaříme, až se kapka na studeném talíři neroztéká.

  4. Nakonec vsypeme ořechy a ještě 1 minutu povaříme.

  5. Horké plníme do sklenic, ihned zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme tak alespoň 10 min.

Poznámka od kuchařky

Ořechy není nutno přidávat, i když v džemu změknou a jsou tam velmi dobré.

Tento recept přidávám s laskavým svolením p. Marcely Vrabcové