Rebarborový crumble

60
- reklama -

Suroviny

500 g pokrájené rebarbory
200 g polohrubé mouky
100 g třtinového cukru
1 skořicový cukr
100 g másla
1 dcl pomerančové šťávy nebo džusu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme, oloupeme a pokrájíme na 2 cm dlouhé špalíčky.

  2. Vhodíme do vařící vody a jakmile se voda začne znovu vařit, stáhneme z ohně a necháme 5 minut. Pokud je rebarbora starší, necháme vařit tak 2 minuty. Potom přecedíme a necháme vychladnout.

  3. Pekáč tak 30×20 cm vyložíme pečícím papírem, na dno rozložíme rebarboru, zalejeme pomerančovou šťávou a zasypeme skořicovým cukrem.

  4. Nakonec navršíme drobenku, kterou jsme si umíchali z mouky, cukru, másla a špetky soli.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 185 °C asi 30 minut.

    Podáváme pokud možno teplé se zmrzlinou a šlehačkou.

Poznámka od kuchařky

Oproti zdejším podobným receptům rebarboru nejdříve vařím, tím se odplaví většina kyselosti.