
- reklama -
Suroviny
- 500 g pokrájené rebarbory
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g třtinového cukru
- 1 skořicový cukr
- 100 g másla
- 1 dcl pomerančové šťávy nebo džusu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru očistíme, oloupeme a pokrájíme na 2 cm dlouhé špalíčky.
-
Vhodíme do vařící vody a jakmile se voda začne znovu vařit, stáhneme z ohně a necháme 5 minut. Pokud je rebarbora starší, necháme vařit tak 2 minuty. Potom přecedíme a necháme vychladnout.
-
Pekáč tak 30×20 cm vyložíme pečícím papírem, na dno rozložíme rebarboru, zalejeme pomerančovou šťávou a zasypeme skořicovým cukrem.
-
Nakonec navršíme drobenku, kterou jsme si umíchali z mouky, cukru, másla a špetky soli.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 185 °C asi 30 minut.
Podáváme pokud možno teplé se zmrzlinou a šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
Oproti zdejším podobným receptům rebarboru nejdříve vařím, tím se odplaví většina kyselosti.
Kuchařka: Hella