Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou

77
- reklama -

Suroviny

125 g másla
150 g polohrubé mouky
75 g solamylu
125 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
1/2 prášku do pečiva
250 g rebarbory
250 g jahod
50 g cukru
100 g hrubé mouky
50 g krupicového cukru
60 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru oloupeme a stonky nakrájíme na cca 1 cm široké kousky. Jahody očistíme a podle velikosti pokrájíme na poloviny či čtvrtiny. V míse smícháme a zasypeme 50 g cukru.

  2. Na těsto smícháme v jiné míse polohrubou mouku, solamyl, cukr a vanilkový cukr, vejce, prášek do pečiva a máslo. Tyto suroviny utřeme a těsto rozetřeme na plech, vyložený papírem na pečení.
    Těsto pokryjeme oslazenou rebarborou s jahodami a posypeme drobenkou, kterou jsme připravili ze směsi krupicového cukru, hrubé mouky a změklého másla.

  3. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme cca 30-40 minut.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od kamarádky Blanky, která ho uveřejnila na stránkách Labužník.cz (bez jahod).