Rebarborovo-jablečný crisp (crumble)

78
- reklama -

Suroviny
12 porcí

650 g rebarbory nakrájené na malé asi 1 cm kousky
550 g jablek oloupaných a nakrájených na malé kousky
2/3 hrnečku (o velikosti 250 ml) cukru
1/2 hrnečku (o velikosti 250 ml) mouky
1 KL lžička tekuté vanilky (extrakt)
1/4 KL lžičky skořice
2/3 hrnečku (o velikosti 250 ml) ovesných vloček
1/2 volně naplněného hrnečku (o velikosti 250 ml) hnědého cukru
3 PL změklého másla nakrájeného na malé kousky

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia.
    Ve větší míse zamícháme rebarboru, jablka, cukr, 2 polévkové lžíce mouky (odebereme ji z celkového množství)), vanilku a skořici. Vše dobře promícháme a nasypeme do vymaštěného pekáčku.

  2. Ze zbylé mouky, ovesných vloček, hnědého cukru a másla uděláme posypku, kterou stejnoměrně nasypeme na rebarboru a jablka, připravené v pekáčku.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě asi asi 50 až 55 minut, podle vaší trouby. Vrch by měl být upečený do zlatova a ovoce měkké až rozpečené. Necháme 15 minut zchladnout .

Poznámka od kuchařky

Tento rodinný recepis mám od mojí kamarádky a její maminky. Je to velmi oblíbený desert v létě. Může se podávat jak teplý, tak i studený. Velmi dobrý je s vanilkovou zmrzlinou.

Předem se omlouvám, jestli mám nějaké pravopisné chyby.

Fotografii musím přidat příště, protože moji vnuci byli rychlejší než já s focením.