Rebarborovo-bananový džem

62
- reklama -

Suroviny

500 g rebarbory
2 banány
440 g cukru do džemu (želírovací)
4 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme a pokrájíme na malé kousíčky. Pokrájenou rebarboru vsypeme do hrnce, přidáme cukr a vodu.


    Zobrazit celý recept

  2. Na mírném ohni zahříváme dokud se cukr nerozpustí.

  3. Pak zvýšíme plamen, přidáme na drobně pokrájené banány a za občasného míchání vaříme 15-25 minut. Čím déle marmeládu vaříme, tím je hustší.

  4. Hotovou marmeládou plníme sterilované sklenice s uzávěrem a otočíme vzhůru nohama. Necháme zcela vychladnout a pak uskladňujeme v lednici.

Poznámka od kuchařky

Hodi se skvele k palacinkam, livancum nebo muzeme pridat do bileho jogurtu.

http://www.lucasinka.cz