- reklama -
Suroviny
- 500 g rebarbory
- 2 banány
- 440 g cukru do džemu (želírovací)
- 4 lžíce vody
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru očistíme a pokrájíme na malé kousíčky. Pokrájenou rebarboru vsypeme do hrnce, přidáme cukr a vodu.
-
Na mírném ohni zahříváme dokud se cukr nerozpustí.
-
Pak zvýšíme plamen, přidáme na drobně pokrájené banány a za občasného míchání vaříme 15-25 minut. Čím déle marmeládu vaříme, tím je hustší.
-
Hotovou marmeládou plníme sterilované sklenice s uzávěrem a otočíme vzhůru nohama. Necháme zcela vychladnout a pak uskladňujeme v lednici.
Poznámka od kuchařky
Hodi se skvele k palacinkam, livancum nebo muzeme pridat do bileho jogurtu.
Kuchařka: Lucasinka