- reklama -
Suroviny
- 200 g rebarbory
- 100 g třtinového cukru
- 200 ml kokosového nebo jiného rostlinného mléka
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 100 g sušených brusinek
- 2 lžíce citronové šťávy
- mletá vanilka
- 50 ml oleje
- 100 g bramborového škrobu
- 100 g pohankové mouky
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1/2 lžičky jedlé sody
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme vlašské ořechy s brusinkami, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme citronovou šťávu a mletou vanilku. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky a povaříme spolu s cukrem. Odstavíme a vmícháme do směsi v míse a necháme 20 minut odstát.
-
Poté ke směsi přidáme olej, škrob, obě mouky a kypřící prášek s jedlou sodou. Pořádně promícháme a přendáme do řádně vymazané bábovkové formy. Pečeme při 170°C 30 -40 minut, stav kontrolujeme špejlí. Necháme chvíli vychladnout , vyklopíme z formy a pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Inspirace Kuchařka ze svatojánu
Kuchařka: zizalka