Rebarborová bábovka s ořechovou vůní

57
- reklama -

Suroviny

200 g rebarbory
100 g třtinového cukru
200 ml kokosového nebo jiného rostlinného mléka
100 g mletých vlašských ořechů
100 g sušených brusinek
2 lžíce citronové šťávy
mletá vanilka
50 ml oleje
100 g bramborového škrobu
100 g pohankové mouky
100 g celozrnné špaldové mouky
2 lžičky kypřícího prášku
1/2 lžičky jedlé sody

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme vlašské ořechy s brusinkami, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme citronovou šťávu a mletou vanilku. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky a povaříme spolu s cukrem. Odstavíme a vmícháme do směsi v míse a necháme 20 minut odstát.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté ke směsi přidáme olej, škrob, obě mouky a kypřící prášek s jedlou sodou. Pořádně promícháme a přendáme do řádně vymazané bábovkové formy. Pečeme při 170°C 30 -40 minut, stav kontrolujeme špejlí. Necháme chvíli vychladnout , vyklopíme z formy a pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Inspirace Kuchařka ze svatojánu