Ražniči z vepřového masa

1006
- reklama -

Suroviny

vepřová kýta nebo krkovička
anglická nebo uzená slanina
cibule
kolečka klobásy
kousky papriky – někdy nedávám
sůl
pepř
hořčice
sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme, můžeme potřít hořčicí a nakrájíme na kousky. Trošku potírám olejem, nejlépe je nechat masko chvíli odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Taktéž slaninu a klobásu nakrájíme, cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme.

  3. Střídavě napichujeme na špejli, do pekáčku dáme trochu sádla nebo oleje, vložíme ražniči, přidáme trošku vody, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby.

  4. Ke konci úpravy odklopíme a dopečeme, v průběhu pečení přeléváme výpekem.

  5. Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninou. Na talíř můžeme dát trošku hořčice a na jemná kolečka nakrájenou cibuli.

Poznámka od kuchařky

Kdo nemá hranatý pekáček, nebo chce připravovat např. v remosce, tak může všechny ingredience navléknout větší jehlou na tenký provázek a do nádoby stočit do tvaru šneka. Pak si jen jednotlivé porce ustřihneme :-)) Když mám méně času, tak vše dám do pekáčku bez navlékání, jen tak. Taky je to dobré.

Gramáže neuvádím, na jednu porci dávám zhruba 100 g masa.