Ražniči v zapékací misce

227
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg vepřového masa (plece, krkovička)
4 špekáčky (nebo jakákoliv uzenina)
2 velké cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce hořčice
sůl
pepř
mletá paprika (na chuť i pro barvičku)

Postup přípravy receptu

  1. Maso, cibuli, česnek i uzeninu nakrájíme na kostičky, promícháme s hořčicí, solí, pepřem a mletou paprikou.

  2. Dáme do pekáčku nebo jak já dávám do mísy z ohnivzdorného skla a přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme při 200°C. necelé dvě hodiny, podle toho jaké maso jsme použili.

  3. Před dopečením můžeme pokličku oddělat, aby se nám odpařila šťávička, které je tam docela dost. My ji máme ale rádi, především politou na příloze. Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem si vymyslela sama, když mě přestalo bavit krájet všechny ingredience na úhledná kolečka a napichovat na špejle a balit do alobalu. Spousta mých známých si tento recept nemohou vynachválit pro svoji jednoduchost na přípravu. Jsou rodiny, které dokonce šťávu z pekáčku vytírají chlebem.