
Suroviny
4 porce
- 1 kg vepřového masa (plece, krkovička)
- 4 špekáčky (nebo jakákoliv uzenina)
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- mletá paprika (na chuť i pro barvičku)
Postup přípravy receptu
-
Maso, cibuli, česnek i uzeninu nakrájíme na kostičky, promícháme s hořčicí, solí, pepřem a mletou paprikou.
-
Dáme do pekáčku nebo jak já dávám do mísy z ohnivzdorného skla a přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme při 200°C. necelé dvě hodiny, podle toho jaké maso jsme použili.
-
Před dopečením můžeme pokličku oddělat, aby se nám odpařila šťávička, které je tam docela dost. My ji máme ale rádi, především politou na příloze. Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem si vymyslela sama, když mě přestalo bavit krájet všechny ingredience na úhledná kolečka a napichovat na špejle a balit do alobalu. Spousta mých známých si tento recept nemohou vynachválit pro svoji jednoduchost na přípravu. Jsou rodiny, které dokonce šťávu z pekáčku vytírají chlebem.









