- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g vepřového masa kotleta
- 300 g kuřecích prsou
- 100 g anglické slaniny
- 100 g špeku
- 2 ks klobásy
- 2 ks čerstvé papriky
- 2 ks cibule
- žampiony
- 4 ks rajčat
- 2 lžíce hořčice
- 3 lžíce kečupu
- sůl
- pepř
- 5 lžic oleje
- 1 dcl červeného vína
Postup přípravy receptu
-
Maso i ostatní suroviny nakrájíme na malé kousky cca 4 x 4 cm, smícháme s 5 lžícemi oleje, hořčicí, kečupem, solí, pepřem, grilovacím kořením, česnekem.
-
Vše dáme do velkého pekáče a pečeme 1 hodinu při 180°C.
-
Postupně přiléváme do šťávy 1 dl červeného vína.
-
Šťávu můžeme nakonec zahustit jíškou.
Poznámka od kuchařky
Už nás nebavilo sundávat špejli. 🙂
Podáváme s bramborem, hranolky nebo rýží.
Kuchařka: mijula