
- reklama -
Suroviny
- Omládek:
- 50 g vody
- 50 g černého piva
- necelá lžička sladěnky
- 130 g hladké mouky
- 10 g čerstvého droždí
- dále:
- 200 g černého piva
- 30 g sádla
- 50 g žitné celozrnné mouky
- 340-350 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- semínka na posyp (len, slunečnice, mák)
Postup přípravy receptu
-
Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté utěrkou ho v míse necháme ais 60-80 minut kynout. Během kynutí můžeme 1-2x promísit. -
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílů. Z každého uděláme bulku a necháme 5 minut odpočinout.
-
Pak bulky narazíme raznicí, otočíme je vzhůru nohama a tak dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo folií.
-
Téměř vykynuté raženky otočíme zpátky, necháme dokynout, postříkáme vodou a posypeme semínky.
Dáme upéct do dobře vyhřáté trouby (220°C/asi 15-20 minut).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen









