
- reklama -
Suroviny
- MyNewRoots čokoládový šejk:
- 1/4 hrnku konopných semínek mandlí ořechů či slunečnicových semínek
- 2 vrchovaté lžíce (nepraženého) kakaa
- 1 velmi zralé měkké avokádo
- 1 větší zmražený banán nakrájený na kousky
- 2 lžíce agáve či javorového sirupu
- 3/4 hrnku vody
- 4 kostky ledu
- Veganotic „CoMámZrovnaDoma“ čokoládový šejk:
- 1/3 hrnku kešu oříšků (příp. mandlí)
- 1 (zmražený) banán nakrájený na kousky
- 2 vrchovaté lžíce (nepraženého) kakaa
- 1 lžíce javorového či agáve sirupu
- 1 vrchovatá lžíce chia semínek
- 1 lžíce konopného proteinu
- 1 lžíce lněného oleje
- cca 1/2 hrnku ořechového sójového či jiného rostlinného mléka (nebo vody)
- pěkně namačkaný 1/2 hrnek čerstvých špenátových listů
Postup přípravy receptu
-
V obou případech ořechy (či semínka) nejméně na 15 minut namočte do misky s vodou. Poté slijte, dejte do mixéru, přidejte zbytek ingrediencí a dobře rozmixujte. V teplém počasí podávejte dobře vychlazené s ledem.
-
Pozn.: Aby byl šejk hustý, musíte použít buď zmražený banán, avokádo příp kombinaci obého – viz recept z MyNewRoots.
-
Druhá varianta je nic nemrazit a použít chia semínka, která vážou tekutinu, lehce nabobtnají a šejk tak zahustí. Mimo této výhody jsou navíc super zdravá a chuťově velmi neutrální (= win win).
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz
Kuchařka: veganotic