
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 1 hrnek mletých mandlí
- 1 hrnek mletých raw ovesných vloček ( můžete dát i jiná semínka či opět mandle)
- 1 lžička vanilky
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 plnější lžíce medu
- špetka soli
- kulatá forma průměr 22 cm
- strečová folie na vystlání formy
- Na ozdobu:
- jahoda, lístky máty a meduňky
- Jahodová náplň:
- 250 g jahod
- 1 vyzrálý banán
- šťáva z 1/2 limetky
- 3 lžíce chia semínek
- 2 lžíce tekutého kokosového oleje
- Čoko poleva:
- 2 lžíce rozehřátého kokosového oleje
- 2 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu
-
Na korpus vše zpracujeme na lepkavou hmotu. Namačkáme do dortové či koláčové formy vystlané strečovou folií a zdvihneme asi 2 cm okraje. Odložíme do mrazáku a mezitím připravíme náplň.
-
Jahody a banán rozmačkáme vidličkou nahrubo a přidáme vše ostatní. Nakonec zapracujeme kokosový olej, bude se zdát, že se nechce spojit, ale nakonec ho unavíte 🙂
-
Jahodovou náplň nalejeme do připraveného korpusu a dáme ztuhnout do mrazáku asi tak na 40 min. Při kontrolování uvidíte jak koláč tuhne.
Dozdobíme polevou, jahůdkou, lístky a vytáhneme z formy. Sundáme folii a můžeme podávat.
Skladujeme v lednici max. tři dny. -
Na čoko polevu vše vymícháme metličkou – můžete přidat oblíbené sladidlo v podobě medu, agáve sirupu aj….
Kuchařka: Petra Rybova