Ravioli se slaninovým špenátem

65
- reklama -

Suroviny
2 porce

250 g balíček raviol (plněné ricottou a bylinkami)
2 plátky slaniny (široké cca 0,5 cm)
8 kuliček zmraženého listového špenátu
1 bochánek mozarelly
cca 1/2 lahvičky smetany na vaření od Ramy
1 větší stroužek česneku
sůl
bílý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si uvaříme raviolky podle návodu na obalu.

  2. Špenát si rozmrazíme, česnek nakrájíme na drobno, slaninu a mozarellu na menší kostičky.

  3. Na pánvi necháme seškvařit slaninu, pokud je hodně „masová“, přikápneme trošku oleje, přidáme česnek, opečeme (ne moc, aby česnek nezhořkl) a na tento základ rozprostřeme špenát, necháme trochu prohřát.

  4. Přilejeme smetanu, osolíme, opepříme a na mírném ohni provaříme, aby špenát změkl a smetana trošku zhoustla.

  5. Do této směsi vsypeme uvařené raviolky a půl bochánku nakrájené mozarelly, prohřejeme, aby se sýr trochu rozpustil a můžeme podávat.

  6. Na závěr posypeme zbytkem mozarelly.

Poznámka od kuchařky

Dají se použít i sýrové torteliny, v případě „nouze“ i jakékoliv těstoviny bez náplně 🙂