
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250 g balíček raviol (plněné ricottou a bylinkami)
- 2 plátky slaniny (široké cca 0,5 cm)
- 8 kuliček zmraženého listového špenátu
- 1 bochánek mozarelly
- cca 1/2 lahvičky smetany na vaření od Ramy
- 1 větší stroužek česneku
- sůl
- bílý pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si uvaříme raviolky podle návodu na obalu.
-
Špenát si rozmrazíme, česnek nakrájíme na drobno, slaninu a mozarellu na menší kostičky.
-
Na pánvi necháme seškvařit slaninu, pokud je hodně „masová“, přikápneme trošku oleje, přidáme česnek, opečeme (ne moc, aby česnek nezhořkl) a na tento základ rozprostřeme špenát, necháme trochu prohřát.
-
Přilejeme smetanu, osolíme, opepříme a na mírném ohni provaříme, aby špenát změkl a smetana trošku zhoustla.
-
Do této směsi vsypeme uvařené raviolky a půl bochánku nakrájené mozarelly, prohřejeme, aby se sýr trochu rozpustil a můžeme podávat.
-
Na závěr posypeme zbytkem mozarelly.
Poznámka od kuchařky
Dají se použít i sýrové torteliny, v případě „nouze“ i jakékoliv těstoviny bez náplně 🙂
Kuchařka: Mirusha