
Suroviny
- 1 menší vejce – 50 g + vejce na potření
- 50 g pšeničné celozrnné hladké mouky
- 30 g hladké mouky + na podsypání
- 50 g uzeného lososa
- 50 g mozzarelly (lehká)
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 1 jarní cibulka
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce parmezánu
- citronová kůra z 1/2 citronu
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- Hrst rukoly
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouky s vejcem a špetkou soli.
-
Na vále vypracujeme TUHÉ těsto (každá mouka saje tekutinu jinak, proto přidávejte mouku dokud neni těsto opravdu tuhé.)
-
Necháme odležet.
Uzeného lososa nakrájíme najemno. -
Mozzarellu nakrájíme na jemné kostičky a smícháme s lososem a nasekanou pažitkou, lehce osolíme a promícháme.
-
Těsto vyválíme na opravdu tenký obdélník. Při vyvalování neustále podsypáváme moukou, aby se těsto nepřilepilo na vál.
-
Plát těsta rozpůlíme na dvě nestejně velké poloviny.
-
Menší polovinu lehce potřeme rozšlehaným vejcem a vedle sebe pokládáme hromádky směsi.
-
Druhou polovinou překryjeme a snažíme se vytlačovat vzduch. Jednotlivé ravioli oddělíme nožem.
-
Ravioli vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 3-5 minut.
-
Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olivový olej.
-
Cibulku nakrájenou najemno vhodíme na pánev spolu se slunečnicovými semínky. Lehce orestujeme.
-
Těstoviny vyndáváme děrovanou naběračkou a rovnou vkládáme do pánve.
-
Promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme parmezán a rukolu, lehce promícháme a servírujeme.
-
Můžeme ještě zakápnout olivovým olejem.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz