
Suroviny
4 porce
- 300 g pšeničné mouky
- 4 vejce
- sůl
- 200 g špenátu
- 3 velké cibule
- 80 g másla
- 1 lžíce sekané petrželky
- 200 g mletého hovězího masa
- 2 lžíce strouhanky
- muškátový oříšek(příp.oblíbené koření, bylinky)
Postup přípravy receptu
-
Mouku, 2 vejce, 1/2 lžičky soli a 2-3 lžíce vody zpracujeme na těsto, které rozválíme.(možná bude potřeba více vody – záleží na mouce).
-
Špenát omyjeme, krátce povaříme, necháme okapat a nasekáme. Lzde použít i mražený – ne však protlak!
-
Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a 2 na kolečka – lze také na kostičky.
-
Cibuli necháme zesklovatět na 30 g másla.
-
Smícháme s petrželkou, masem, špenátem, 2 vejci, muškátovým oříškem (příp.bylinkami) a strouhankou.
-
Osolíme, opepříme.
-
Po lžících poklademe směs na polovinu těsta, prostor mezi porcemi potřeme vodou, druhou polovinou těsta překryjeme, přitlačíme a nakrájíme na čtverce (rádýlko – nebo okraje pomačkáme kolem dokola vydličkou).
-
Necháme táhnout 8 minut v osolené vařící vodě.
-
Kolečka cibule necháme zhnědnout na 50 g másla a taštičky jimi posypeme.
Poznámka od kuchařky
S těstem se hůře pracuje – je pracnější .. ale výsledek stojí za to