Suroviny
2 porce
- Na těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 2 vajíčka
- olej
- sůl
- voda podle potřeby
- Náplň:
- 250 g mletého hovězího masa (čerstvého)
- Na omáčku:
- 200 ml husté smetany
- 30 g másla
- 55 g nastrouhaného parmazánu + na posypání
- muškátový oříšek
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s vejci, kapkou oleje a špetkou soli. Podle potřeby přidáme vodu. Vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici.
-
Maso si dáme do misky osolíme a promícháme, můžeme přidat i trochu nastrouhaného parmazánu.
-
Odleželé těsto rozválíme na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta vytvoříme lžící hromádky náplně.
-
Okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými pláty těsta a rukama důkladně přimáčkneme kraje, stejně tak kolem jednotlivých hromádek.
-
Vzniklé ravioli vykrajujeme (pokud nemáme formičku, můžeme použít například sklenici) a poté je uvaříme v osolené vodě cca 10 minut.
-
Na pánvi si rozehřejeme máslo s polovinou smetany a zahříváme asi 1 minutu.
-
Přidáme uvařené ravioli a vaříme 30 vteřin. Poté přidáme zbytek smetany, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek a parmazán. Promícháme, krátce povaříme a ihned podáváme.