
Suroviny
12 ks placiček o průměru cca 9cm
- 400 g vepřové kýty
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce Čertovské omáčky (použila jsem Otma)
- 1 lžíce nastouhaného zázvoru
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- 5 lžic Solamylu
- sůl
- na jemno nastrouhaný tvrdý sýr (použila jsem 80 g Goudy na 6 ks placiček)
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Masao nakrájíme na drobounké kostičky.
-
Všechny ostatní suroviny, kromě soli pořádně promícháme, přimícháme nakrájené maso a necháme alespoň půl dne uležet(já jsem nechala přes noc). Po uležení masovou směs dochutíme solí.
-
Do rozehřátého tuku klademe lžící hromádky, které lehounce roztáhneme do menších placiček a na slabém plameni smažíme z každé strany přibližně 7minut. Smažíme opravdu pozvolna, aby se placičky nepřipalovaly a maso se důkladně propeklo.
-
Sýrovou variantu připravíme tak, že po otočení usmaženou stranu posypeme nastrouhaným sýrem a dosmažíme.
-
Hotové placičky klademe na papírovou utěrku odsát tuk. Můžeme podávat s různě upravenou zeleninou a pečivem, nebo jako hlavní chod s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Různých „Rarášků“je tady opravdu hodně.Já jsem si zaimprovizovala pouze s kombinací zázvoru a kůry a takto ochucené maso nám velice chutnalo.Čertovskou omáčku jsem přidala spíše pro barvu. Místo ní můžete použít trochu mleté papriky.
Polovinu placiček jsem udělala se sýrem, kterého jsem měla ještě kousek v lednici a tím jsme vlastně měli dobrotu 2v1.









