Rarášci se zázvorem a citronovou kůrou

60
- reklama -

Suroviny
12 ks placiček o průměru cca 9cm

400 g vepřové kýty
2 vejce
2 lžíce oleje
1 lžíce Čertovské omáčky (použila jsem Otma)
1 lžíce nastouhaného zázvoru
1 lžička nastrouhané citronové kůry
5 lžic Solamylu
sůl
na jemno nastrouhaný tvrdý sýr (použila jsem 80 g Goudy na 6 ks placiček)
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Masao nakrájíme na drobounké kostičky.

  2. Všechny ostatní suroviny, kromě soli pořádně promícháme, přimícháme nakrájené maso a necháme alespoň půl dne uležet(já jsem nechala přes noc). Po uležení masovou směs dochutíme solí.

  3. Do rozehřátého tuku klademe lžící hromádky, které lehounce roztáhneme do menších placiček a na slabém plameni smažíme z každé strany přibližně 7minut. Smažíme opravdu pozvolna, aby se placičky nepřipalovaly a maso se důkladně propeklo.

  4. Sýrovou variantu připravíme tak, že po otočení usmaženou stranu posypeme nastrouhaným sýrem a dosmažíme.

  5. Hotové placičky klademe na papírovou utěrku odsát tuk. Můžeme podávat s různě upravenou zeleninou a pečivem, nebo jako hlavní chod s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Různých „Rarášků“je tady opravdu hodně.Já jsem si zaimprovizovala pouze s kombinací zázvoru a kůry a takto ochucené maso nám velice chutnalo.Čertovskou omáčku jsem přidala spíše pro barvu. Místo ní můžete použít trochu mleté papriky.

Polovinu placiček jsem udělala se sýrem, kterého jsem měla ještě kousek v lednici a tím jsme vlastně měli dobrotu 2v1.