Rarášci s volským okem

62
- reklama -

Suroviny
3 porce

350 g vepřové plece (vcelku)
1 vejce
1 lžíce oleje
2 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce worcesteru
1 lžíce zázvoru (najemno nastrouhaného kořene)
5 lžic solamylu
špetku mletého pepře
dále budeme potřebovat:
3 vejce (menší)
olej (na smažení)
sůl
petržel (nasekanou)

Postup přípravy receptu

  1. Do uzavíratelné nádoby vyklepneme vejce, přidáme olej, omáčku, worcester, zázvor, pepř a solamyl a vše důkladně prošleháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso opláchneme, osušíme, nařežeme na plátky a ty nařežeme na malé kostičky.

  3. Kostičky masa dáme do ušlehané směsi, nádobu uzavřeme a dáme do lednice odležet na 1 hodinu, až dva dny.

  4. Po uležení podle potřeby osolíme, promícháme a rozdělíme na 3 porce(hromádky).

  5. Do pánve na rozehřátý olej dáme větší hromádku směsi a plamen ubereme na minimum. Lžící vytvoříme uprostřed menší otvor na vyklepnutí vajíčka a směs navršíme na „val“.

  6. Po 2 minutách obracečkou otočíme spodní, nedosmaženou stranou nahoru a pozvolna smažíme 6 minut. Poté raráška opět pomocí obracečky otočíme zpět na nedosmaženou stranu, opatrně do otvoru přidáme vyklepnuté celé vejce, osolíme a posypeme petrželkou. Pozvolna smažíme 4-5 minut. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo dobrá, smetanová bramborová kaše.

Poznámka od kuchařky

Maso samozřejmě můžeme použít i z kýty, nebo z kuřecích prs. To už naklepávat nemusíme.

Chtěla jsem jen ukázat, že stačí málo a z obyčejných rarášků(masových placiček) může být zase jiná dobrota 🙂