
Suroviny
4 porce
- 200 g krůtích prsou
- 150 g mletého masa mix
- 1 celé vejce
- 1 pl oleje
- 3 pl sojové omáčky Indonesia
- 3 pl chilli omáčka sladká
- 3 pl obyčejné slané sojové omáčky
- 4 pl Solamylu
- 4 pl zelených nasekaných bylinek mix (pažitka/libeček)
- košťál brokolice
- 2 stroužky nadrceného česneku
- 1 zelená paprika
- 1/2 červené masité papriky
- 1/2 z větší cibule
- trochu mletého pepře
- olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Z vejce, oleje, sojových omáček, pepře, solamylu a česneku umícháme těstíčko. Košťál brokolice očistíme a nakrájíme na drobné kostičky a dáme do menšího množství vařící vody na 3 minutky povařit.
-
Papriky a cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme k brokolici ještě na 1 minutu povařit, odstavíme, přecedíme a necháme odkapat.
-
Krůtí prso nakrájíme na jemné kousky a společně s mletým masem dáme do připraveného solamylového těstíčka. Přidáme spařenou a odkapanou zeleninu, mix čerstvých bylinek a vše důkladně promícháme.
-
Takto připravenou směs dáme alespoň na 3 hodiny do lednice odpočinout. Může uležet i do druhého dne.
-
Po uležení směsku promícháme a polévkovou lžící tvoříme do horkého tuku menší placičky, které smažíme na mírném plameni z každé strany po 4 minutách.
-
Podáváme obložené čerstvou zeleninou, nebo jako hlavní chod s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Zdroj:pohled do naší poloprázdné lednice:-)
Opět mé takzvané „zbytkování“, kdy pro jednoho bylo surovin příliš moc a pro dva zase málo. Tak jsem použila to, co se chuťově netlouklo a tátovi zbylo i na chutnou zítřejší sváču do práce. Rarášků i Cikánských řízků je tady hodně, tak přidávám i tu mou šťavnatou improvizaci.









