
- reklama -
Suroviny
cca 6
- svazek řapíkatého celeru (6-8 stonků)
- 2 jablka
- hrst sušených brusinek nebo rozinek
- 2 hrsti nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- trs hroznového vína ( červené nebo růžové )
- 2 kelímky bílého smetanového jogurtu (po150 g)
- citronový pepř
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje extra virgin ( možno dát i sezamový)
- lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 2 hrsti slunečnicových semínek na sucho opražených na pánvi
Postup přípravy receptu
-
Celer (bez listů) a jadřinců zbavená, neoloupaná jablka nakrájíme na přibližně stejné kousky.
-
Přidáme hroznové víno, pokud jsou kuličky veliké, můžeme přepůlit a odstranit pecičky.
-
Přihodíme brusinky a nahrubo nasekané ořechy, zakápneme olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme dle chuti.
-
Vmícháme jogurt, (kdo chce, dá místo jogurtu kysanou smetanu), nakonec přidáme opražená slunečnicová semínka, řádně promícháme, dle potřeby dosolíme a dáme zchladit do ledničky.
Poznámka od kuchařky
Poctivě jsem hledala podle surovin v salátech a nic podobného jsem nenašla.
Salátek je lehký, zdravý a lahodný
Dobrou chuť.
P.S. nejlepší je až na druhý den, je krásně uleželý…
Kuchařka: rebeka