Řapíkatý celer plněný,v těstíčku smažený

84
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

4 řapíky celeru
70 g anglické slaniny vcelku
70 g niva vcelku
na těstíčko:
100 ml perlivé vody /sifonu
1 celé vejce
1 lžíce sojové omáčky
4 lžíce hladké mouky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z řapíkatého celeru si vybereme řapíky, které mají hlubší žlábek (kvůli pozdějšímu plnění). Silnější konce odstraníme a použijeme například pod maso, nebo do polévky. Řapíky překrojíme na polovinu a dáme nejlépe do hrnce na pařák na 3 minuty pod pokličkou přejít varem. Vyndáme na talíř a necháme vystydnout.

  2. Ze sýra a slaniny si nakrájíme špalíčky stejně dlouhé, jako řapíky. Obojí opatrně natlačíme do žlábků řapíků a obalíme v těstíčku.

  3. Smažíme ve vetší vrstvě rozpáleného oleje do zlatavé barvy. Po usmažení dáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

    Podáváme s různě upravenými bramborami jako hlavní chod.

    Takto osmažený řapík je také velice chutný s česnekovým dipem, připraveným smícháním jogurtu, trochou tatarky a prolisovaného česneku.

Poznámka od kuchařky

Řapík lze z těstíčka přemístit ještě do strouhanky a poté osmažit(ale dělá se to velice špatně) Je chutný i obalený v Hrašce:-)