- reklama -
Suroviny
1 porce
- 3 celá vejce
- 3-4 chery rajčat
- 0,5-1 dl smetany
- provensálské koření
- kari, cca 1/4 kávové lžičky
- chilli špetka, ale záleží na chuti
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- lžička másla
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyklepneme do misky, přidáme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme kari a chilli. Pozvolna rozmícháme metličkou.
-
Rajčata nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a rajčata na něm opékáme. Jakmile začnou měknout, lehce posypeme provensálským kořením a nalijeme na ně připravená vejce.
-
Lehce promícháme, uhladíme, abychom v omeletě neměli díry a pečeme, dokud není vejce shora zcela ztuhlé. Těsně před koncem dáme na omeletu malé kousky másla. Omeletu přehneme a přendáme na talíř. Vhodný k ní je čerstvý chléb s máslem.
Poznámka od kuchařky
Pánev přikrývám poklicí, zvlášť pokud je pánev větší a omeleta je tudíž tenčí a špatně by se obracela.
Kuchař: Hanes