
- reklama -
Suroviny
- 2,5 hrnku moučkového cukru
- 1 lžička amonia (cukrářské droždí)
- 3 lžíce hladké mouky
- 5 žloutků
- tuk
- šlehačka
Postup přípravy receptu
-
V míse utřeme do pěny žloutky, polovinu cukru a amonium. Necháme přes noc v chladničce.
-
Další den přidáme zbylou polovinu cukru, mouku a smícháme, aby vzniklo těsto.
-
Z těsta vyválíme plát o tloušťce 3 mm. Z něj vykrajujeme proužky (cca 1,5 x 8 cm), které umístíme na vymazaný plech nebo do formiček na rakvičky.
-
Pečeme zprudka v horké troubě, dokud těsto nestoupne. Pak ztlumíme teplotu a dopečeme.
-
Vychladlé rakvičky před podáváním ozdobíme šlehačkou.
Kuchař: dextra